Italiensk restepizza

Januarpizza

Første nyttårsdag betyr to ting: avslapping og italiensk restepizza. Dette er pizza gjort på den aller sløveste måten, perfekt for en dag som dette. Deig lagd fra pose, ferdiglagd pizzasaus og den ost eller topping du har tilgjengelig.

Det viktigste med en slik pizza er at fyllet er på toppen, bunnen er tynn og at den steikes på en pizzastein eller i en egen pizzaovn. Jeg har både en Pizza Pronto pizzaovn og en pizzastein. Denne gangen fikk pizzasteinen kjørt seg.

Instruksjoner

 1. Lag deig. Følg instruksene på posen.
 2. Forvarm ovnen. Sett pizzasteinen på rist i ovnen, så langt opp som mulig. Husk at det skal en pizza inn dit etterpå, så du må klare å få den inn uten brenne verken deg eller pizzaen på veien. Bruk over- og undervarme og slå varmen på maks, min ovn går til 300 grader. Husk at stenen skal bli ordentlig varm, så la ovnen stå på 1 time før pizzaen kommer inn.
 3. Lag pizzabunnene. Del deigen i knyttnevestore biter. En knyttneve med deig er nok til en pizza. Jobb med en og en bit. Legg et bakepapir på bordet, dryss på hvetemel og rull biten til en ball. Bruk nevene eller et kjevle og form biten til en tynn pizzabunn. Vi snakker et par-tre millimeter tykk.
 4. Legg på saus. Bruk slikkepott og spre den ferdiglagde pizzasausen utover. Ikke la sausen gå helt i kanten, la det være rom for litt sprø skorpe på hver bit.
 5. Krydre. Krydre sausen med oregano, litt pepper og bittelitt salt.
 6. Legg på fyll. Spre over revet ost, jeg brukte mozarella, og legg på fyll. Jeg brukte reinskav, spekeskinke, purreløk og jalapeños.
 7. Stek pizzaen. Bruk en pizzaspade eller lignende og før bakepapiret med pizzaen oppo pizzasteinen. Ikke brenn deg, steinen er varm. Etter cirka ett minutt, trekker du ut bakepapiret slik at bunnen blir ordentlig stekt. Bakepapiret skal være lett å dra ut, vi venter bare på at bunnen skal stekes nok til at den slipper papiret. Vent så til osten er gylden og pizzaen er ferdig. I en varm ovn tar det cirka 5 minutter.
 8. Spis! Vent noen minutter mens pizzaen avkjøler seg før du deler den i 8 stykker og serverer.
 • Pose med pizzadeig
 • Ferdiglagd pizzasaus
 • Oregano
 • Salt og pepper
 • Revet mozarella
 • Reinskav
 • Spekeskinke
 • Purreløk
 • Jalapeños
Runar Ovesen Hjerpbakk Runar Ovesen Hjerpbakk

Far, utvikler, hobbykokk og uproff synser.